måndag 3 oktober 2011

Snabblunchen

Har visst börjat ägna mitt liv mer åt andra saker som skola och försöka hinna med allt och ägnat mindre tid åt spännande matlagning. Känns skönt att kunna hitta mat på restaurang t.om. nu för tiden även om man kan få fuska lite ibland. Men så länge det bara är lite och inte ofta tänker jag att det nog är ok.

Har kommit på en bra sak iaf ifall man råkade glömma/ha tid att göra lunchlåda dan innan: sallad! Går att köpa på många ställen men ännu bättre blir det om man slänger ihop den själv. Allt du behöver är ca 5 min.

Tips på ingredienser som inte kräver förberedelser: sallad, tomat, gurka, zucchini, avokado och massa andra grönsaker, bönor av olika slag, nötter, pumpafrön, solrosfrön och lite allt möjligt du råkar ha rester av hemma (potatis, ris, quinoa, kokta/stekta grönsaker...)

Tips på snabbgjorda såser: Använd en bas av yoghurt eller gräddfil. Krydda med t.ex: -curry, örtsalt och ingefära -chilipeppar, citron och flingsalt -spiskummin, paprika, timjan (ger tacoliknande smak) -dina favoritkryddor

För supersnabba salladen- ta färdighackad sallad (sånadär fina påsar), cocktailtomater, bönor på burk och servera med yoghurt eller gräddfil.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar