tisdag 4 oktober 2011

Kanelbullens dag raw food style

Idag är det alltså kanelbullens dag vilket gör att det luktar kanel överallt. Jag kan inte få nog av kanel, underbara krydda! Jag blev självklart sugen på att köpa en bulle men lyckades stå emot frestelsen och gör istället mina egna, raw food style!


Mina bullar ligger just nu i kylen och väntar på att bli finfina men passade på att skära av kanterna och smaka och det var gudomligt gott! 
Kan varna att det blir en hel del naturligt socker i dessa så ät inte för många eller för ofta!


Receptet är hämtat härifrån (med liten modifikation): http://rawfoodbyerica.se/2011/03/29/raw-kanelbullar/ Erica har även massa annan underbar Raw food mat och snacks, spana in hennes sida för mer tips!


Ingredienser:


Deg:
1 ½ dl mandlar ( blir 2 ½ dl mandelmjöl)
1 dl linfrön ( blir 1 ½ dl krossade.)
1 msk kanel
en nypa salt
½ krm vaniljpulver
alt. 1 msk vatten
1 msk kokosolja, flytande


Russinsmet ( till deg och fyllning):
10 dadlar
½ dl + ½ dl russin
1 msk + 1 msk kanel
½ dl cashewnötter
1 krm vaniljpulver
1 dl vatten + 1 mskTillredning:
Gör degen: Mixa mandlarna till ett fint mjöl. Gör linfröna finkrossade i en elektrisk kaffekvarn eller använd de som redan är krossade. Blanda samman mandelmjöl, krossade linfrön, kanel, salt och vaniljpulver.  Ställ åt sidan.


Kör ½ dl russin, ½ dl vatten, 1 krm vaniljpulver i matberedaren tills det har blivit en smet. Ta hälften av smeten och lägg i bunken med degblandningen. Lägg även i kokosolja i degblandningen och blanda. Det kan hända att det behövs 1 msk extra vatten för att det ska bli en deg. Platt ut med händerna, på ett bakplåtspapper till en rektangel, cirka ½ cm tjock.


Kör resten av smeten med ½ dl vattendadlarna, ½ dl russin, 1 msk kanel och cashewnötter till en smet. Bred ut det på degen. Rulla försiktigt ihop med hjälp av bakplåtspappret till en rulle. Förvara i kylskåpet cirka en timma innan du skär upp kanelbullarna. (eller skär av kanterna och njut direkt!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar