Idag blev det pumpasoppa till lunch. Har aldrig gjort det själv och inte ätit det på många år så det var intressant.
Recept (till 4 personer):
1 kg pumpa
2 gula lökar
1/2 silverlök (valfritt)
2 vitlöksklyftor
0,5 liter buljong (vatten+buljonpulver/tärning utan jäst och socker)
pumpafrön från pumpan
1/2 chilifrukt alternativt lite torkad chili, timjan och muskot
Skär av skal och kärna ur pumpan och tärna den. Fräs hackad lök och vitlök tills den är mjuk. Häll i pumpan och fräs några minuter. Häll på vatten och buljong samt kryddor och låt koka tills dessa att pumpan är mjuk, ca 15 minuter. Mixa och smaka av med salt, eventuellt mer av kryddor du gillar och ev. äppelcidervinäger.
Fräs pumpafrön i lite olja och mycket salt och toppa soppan med.
Nom nom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar