fredag 2 september 2011

Sushi

Upptäckte att Kung Markattas råris var mycket bättre och mjukare än det andra jag ätit. Så varför inte göra lite candidavänlig sushi?

Kokade råris i extra mängd vatten lite längre för att få det riktigt klibbigt. Rörde sedan runt ordentligt och hällde i ca 2 matskedar äppelcidervinäger. Sedan är det bara att lägga ut noriblad, ta på ris och rulla in grönsaker. Jag använde avocado, gurka, zucchini, purjolök och gröna linser utblandade med "fejkparmesan" (mixade pumpafrön med salt). Toppa om du vill med lite sesamfrön.

Istället för att doppa i soya kan du blanda ut lite olivolja med chili och salt. Vet inte om wasabi är ok, annars är pepparrot ett alternativ. Gott gott!

(Hade en fin bild men den vägrade bifogas)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar