torsdag 27 oktober 2011

Efter tränings gratängen

Här kommer en riktig proteinbomb som smakar smaskens! Såsen kan med fördel ätas kall som soppa eller som tillbehör till annan mat både varm och kall.

För att göra det snabbt och smidigt förkokte jag rotfrukterna 5-10 minuter.

Du kan använda vilka rotfrukter du vill, eller annat gott också för den delen. Jag körde i:
3 potatisar
1 rödbeta
1/4 kålrot

Tomatsås:
Även här kan du använda lite vilka nötter du vill. Jag använde:
0,5 dl hasselnötter
2 dl cashewnötter
1 paket krossade tomater
1 rödlök
2 rejäla nypor flingsalt med örter (alt vanligt salt och örter du gillar)
2 tsk chilipeppar (eller mindre om du vill ha mindre sting, jag gillar lite styrka)
2 tsk koriander
0,5 tsk vaniljpulver

Till gratängen:
2 dl kidneybönor
ca 2 dl harico verts

Mixa ihop nötter lite snabbt så de fortfarande finns några lite större bitar kvar. Mixa sedan även i rödlöken. Häll sedan på krossad tomat och kryddor och kör en stund tills allt blandat sig.

Lägg rotfrukterna i botten av en ugnssäker form. Häll sedan på bönor och harico verts. Toppa med tomatsåsen och puts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar